Σημειώσεις Ενός Υπαρξιστή

Είχα καιρό δίπλα από το κρεβάτι μου τις σημειώσεις του Αλέξη. Και ήξερα καλά τι έκανα. Γιατί ένα βράδυ που δεν με έπαιρνε ο ύπνος, αποφάσισα να το ανοίξω.

Αν και είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί με αργούς ρυθμούς, εμένα με ρούφηξε κι έτσι το διάβασα όλο με μιας. Αποτέλεσμα, να χάσω τον ύπνο μου. Αλλά με την ελπίδα να κερδίσω κάτι στο ξύπνιο μου.

Η πλευρά μου αυτή, που ταλαιπωρείται με τα υπαρξιακά της μόνιμα, ένιωσε σε πολλούς από τους αφορισμούς μια οικειότητα. Σκέψεις που είχα κάνει και κάνω κατά καιρούς, ήταν παρουσιασμένες μπροστά μου. Στα ίσια. Μεστά και κάποιες φορές ωμά δοσμένες.

Σε κάποια σημεία, ανατρίχιασα, διότι ήρθα αντιμέτωπος με κάποιες σκέψεις του συγγραφέα, τις οποίες ναι μεν είχα κάνει κι εγώ, δεν είχα καταφέρει όμως να τις διαμορφώσω σε λόγια. Πιο πολύ τις ένιωθα. Όταν τις είδα γραμμένες στο χαρτί δύο πράγματα έγιναν: το ένα είναι ότι ένιωσα λιγότερο μόνος. Το άλλο, ότι ήρθε μια δικαίωση που με ανακούφισε.

Ένα παράδειγμα που είχε τεράστια δύναμη για μένα:

Νιώθω ντροπή που θα πεθάνω κι ας μη φταίω γι' αυτό. Τη ντροπή αυτή δεν την καταλαβαίνω.

Και μερικά άλλα που ξεχώρισα:

Η πίεση του μέσου όρου είναι αφόρητη και διαρκής.

Αν κάποιος με κατηγορήσει για απαισιοδοξία δεν έχει καταλάβει τίποτα.

Κοιτάζω μέσα μου και βλέπω στριμωγμένο το ζώο. Το κοιτάω με επιείκεια.


Σημειώσεις Ενός Υπαρξιστή

Το βιβλίο λέγεται "Σημειώσεις Ενός Υπαρξιστή" του Αλέξη Χαρισιάδη.

Μπορείτε να το αγοράσετε σε διάφορα βιβλιοπωλεία. Το βρήκα διαθέσιμο στον Ιανό


Χάθηκε ένα τραγούδι

Πως γίνεται να χαθεί ένα τραγούδι; Πολύ εύκολα. Θα το εξηγήσω με όσο πιο απλά λόγια μπορώ.

Σε πιάνει ο Rainman και σου λέει:

Θα μαζέψω όλη την μπάντα για να το ηχογραφήσουμε σε studio, θα γίνει χαμός, ουουουου (πανηγυρισμός;)

Και έτσι ανοίγει το κουτί της Πανδώρας. Έχετε δοκιμάσει ποτέ να οργανώσετε ένα group που δεν είναι ενεργό; Μοιάζει σαν τίτλους τέλους σε βιογραφική ταινία Hollywood. You know:

  • Τον ξάδερφο τον έπιασαν να περνάει τα σύνορα με 2 κιλά κόκα και είναι μέχρι σήμερα φυλακή. (κιθαρίστας)
  • Ο αδίστακτος δολοφόνος, αποσύρθηκε στο πατρικό του, αφού σκότωσε την οικογένεια του και την έθαψε στην αυλή, και έζησε ήρεμα τα τελευταία του χρόνια καλλιεργώντας καλαμπόκι. (DJ)
  • Ο ήρωας την ταινίας πέθανε όπως ξέρετε ηρωικά αλλά πριν 2 χρόνια αποκαλύφθηκε ότι τελικά ζει και κάνει διακοπές στην Σικελία με τον 2pac και τον Kurt Cobain. (πιο παλιός κιθαρίστας)

Τέλος πάντων, αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μαζευτήκαμε και έτσι το τραγούδι αναβλήθηκε για τον Ιούλιο.

Το πρόγραμμα συνεχίζει κανονικά. Τον νου σας την Τρίτη.


Μια μικρή ιστορία για το "Θα 'θελα μόνο"

Το τραγούδι που θα κυκλοφορήσει την Τρίτη έχει μεγάλη σημασία από πολλές απόψεις. Το "Θα 'θελα μόνο", το είχε γράψει ο Ακροβάτης όταν ήταν φοιτητής στην Κρήτη, το 2004. Εκείνη την εποχή είχε ηχογραφήσει 2 δίσκους, που τους κυκλοφόρησε χέρι με χέρι, οπότε δυστυχώς δεν μπορεί κάποιος να τους βρει τώρα. Το "Θα 'θελα μόνο" μου έβγαζε ένα μοναδικό συναίσθημα και όταν μου έλειπε το φιλαράκι μου το έβαζα να το ακούσω και μου θύμιζε τις "αθώες" εποχές. Με τον Ακροβάτη, είχαμε κάνει το πρώτο μας group το 1999 και μοιραζόμασταν την ίδια τρέλα για αυτήν τη μουσική. Όμως, όταν έφυγε από Αθήνα τελείωσε η συνεργασία μας και τράβηξε ο καθένας τον δρόμο του.

Όταν πριν 2 χρόνια αποφάσισα να φτιάξω τον δίσκο μου, ήθελα πάρα πολύ να συμμετέχει ο Ακροβάτης. Όμως επειδή ζει πλέον στην Αμερική, αυτό ήταν σχεδόν αδύνατο. Ο δίσκος αυτός είναι το κλείσιμο μιας εποχής και δεν θα μπορούσε να λείπει εκείνος. Έτσι, έκατσα κι έγραψα τη μουσική που θα ταίριαζε στο ραπ που είχε κάνει τότε. Για καλή μου τύχη, είχε έρθει το καλοκαίρι του 2014 για λίγο καιρό στην Αθήνα. Τον βούτηξα και τον έκλεισα στο studio. Κάτσαμε παρέα, επιμεληθήκαμε τους στίχους και δουλέψαμε το κομμάτι. Σκοπός ήταν να το φέρουμε σε μια φάση που θα μας εκφράζει ακόμα, γιατί είχαν περάσει και 10 χρόνια.

Οπότε, κάποιες ωραίες καλοκαιρινές νύχτες, μαζευτήκαμε ένα πολύ εκλεκτό παρεάκι, να ηχογραφήσουμε το τραγούδι. Και μου έφυγε ο καημός.


Το υπόγειο του Βροχοποιού

Επιτέλους, ο Rainman κυκλοφόρησε το Υπόγειο. Ποιος είναι ο Rainman; Όχι, δεν είναι η αυτιστική ιδιοφυΐα. Αν και θα βρείτε στον δίσκο του και αυτισμό και ιδιοφυΐα. Ο Rainman είναι ένας από τους τρεις Esc Key και μαζί ουσιαστικά έχουμε μια κοινή μουσική πορεία από το 2004.

Tι είναι το "Υπόγειο"; Ως τώρα το αγαπημένο μου υπόγειο είναι του Ντοστογιέφσκι. Αλλά του Βροχοποιού το υπόγειο είναι κασέτα. Και βγαίνει σε 3 χρώματα. Πάρτα Ντοστογιέφσκι.

Τρία hip-hop, σκοτεινά τραγούδια, με πλούσιες συμμετοχές. Andreikelos, DJ ALX, Esterina, Lexx, Marina of stixoima, Kanon.

Ακούστε το ελεύθερα στο Bandcamp και αν θέλετε κασέτα, βιαστείτε γιατί είναι μόνο 100.