Όχι και τόσο παλιά είχαμε δισκοθήκες και βιβλιοθήκες στο σαλόνι μας. Ο καλεσμένος, όταν σαν σωστός οικοδεσπότης τον παρατούσες για να του κάνεις καφέ, χάζευε ότι είχες στην βιβλιοθήκη του σαλονιού. Ένα βιβλίο ή ένας δίσκος αποτελούσε μια καλή αφορμή για κουβέντα. Πλέον τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Για να γίνει σωστά η δουλειά πρέπει να εξαφανιστείς για πολλή ώρα με πρόφαση τον καφέ. Αφήνεις το laptop προκλητικά ανοιχτό πάνω στο τραπέζι, με το library του Spotify, τυχαία τάχα μου, ανοιχτό στα αγαπημένα σου. Μετά ο επισκέπτης πρέπει στα μουλωχτά να αρχίσει να ψάχνει το laptop σου.

Στην συνέχεια, εμφανίζεσαι απότομα μπροστά του και τον ρωτάς με ύφος: "Ψάχνεις... κάτι;" και μετά αναγκαστικά ξεκινάει ταινία πορνό με ρετρό χαρακτήρα.

Γι αυτό σας προτρέπω να αγοράζετε δίσκους.

Υ.Γ. Το μόνο θετικό στην νέα τάξη πραγμάτων, είναι ότι έχουμε γλιτώσει από τον ενοχλητικό τύπο που θέλει να "δανειστεί" το αγαπημένο σου βιβλίο και δυστυχώς το έχει ακόμα... 20 χρόνια μετά, στην κουζίνα σε ένα ράφι με χαλασμένα μίξερ και διαφημιστικά φυλλάδια. Και δεν τον έχει ακούσει ακόμα.

Sat, 09 May 2020 14:55